Ingrediënten:
2 eetl. basilicum gedroogd
2 eetl. peterselie gedroogd
2 eetl. marjolein gedroogd
2 eetl. knoflookpoeder
2 eetl. uienpoeder
2 eetl. gerookte paprika
1 eetl. rode chilipepervlokken (meer of minder i.v.m. hoe pittig)
1 eetl. tijm gedroogd
1 eetl. gemalen zwarte peper
2 theel. gedroogde gemalen citroen
Optioneel voor meer pit, cayennepeper
Bereiding:
Als je ze fijner wilt, doe ze dan in een kruidenmolen of in een koffiemolen.
Bewaar het in een pot met een goed sluitend deksel.
Je kunt deze ingrediënten in een kruidenmolen vermalen tot poeder als je het poeder wilt gebruiken bij het koken.
Maak een pasta door deze kruidenmix te mengen met een kleine hoeveelheid olijfolie.
Deze rub kan helpen vlees te kruiden.
Als u het als rub gebruikt, laat het vlees dan een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten