zaterdag 22 juni 2024

Kip vadouvan uit de slowcooker

Ingredienten: 4 pers.
 
600 gr. kippendijen
2 paprika’s (2 kleuren)
1 (rode) ui
2 eetl. vadouvan kruiden
2 a 3 tenen knoflook
peper en zout naar smaak
100 ml. kokosmelk
250 ml. griekse yoghurt
250 gr. crème fraîche
optioneel: een half rood pepertje
 
Voor erbij: +/- 500 gram basmati rijst.
 
Bereiding:
 
Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook en de vadouvan kruiden op hoog vuur kort aan.
Voeg nu de kokosmelk en de griekse yoghurt toe en roer goed door.
Het geheel gaat voor 3  uur in de slowcooker op LOW.
(Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.)
Na 3 uur..
Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door.
Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high.
Laat de deksel eraf en laat de kip vadouvan even een beetje indikken.
Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.
Proef en voeg naar smaak nog extra vadouvan kruiden toe en eventueel wat zout.
Serveer met rijst.
 
(Vadouvan kun je een beetje vergelijken met een Indianse kerrie maar dan met een Franse twist. Herkenbaar in deze melange zijn ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten