Ingredienten plm. 10 stuks
500 gr. kipfilet
2 eieren
bloem
cornflakes
1/2 theel. zout
1/2 theel. cajunkruiden
1 theel. milde paprikapoeder
3/4 theel. Knoflookpoeder
3/4 theel. Uienpoeder
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de kipfilets in lange strips (plm. 4 a 5 uit 1 kipfilet).
cornflakes
1/2 theel. zout
1/2 theel. cajunkruiden
1 theel. milde paprikapoeder
3/4 theel. Knoflookpoeder
3/4 theel. Uienpoeder
olijfolie
Snijd de kipfilets in lange strips (plm. 4 a 5 uit 1 kipfilet).
Knijp de cornflakes fijn zodat er kleine stukjes ontstaan, meng de kruiden door de fijngemaakte cornflakes.
Roer in een kom of diep bord het ei los.
Roer in een kom of diep bord het ei los.
Zet schaaltjes klaar met de bloem en een schaaltje met de fijngemaakte gekruide cornflakes.
Wentel de stukken kipfilets eerst door de bloem dan door het ei en hierna door de cornflakes-mengsel.
Druk de cornflakes stevig aan zodat elk stukje kip rondom goed bedekt is.
Leg de geparneerde chicken op de bakplaat, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.
Evt. de chicken strips besprenkelen met olijfolie.
Verwarm de chicken strips 10 tot 12 minuten in de oven, draai ze tussentijds een keer om.
Serveer de chicken strips met een saus naar keuze, patat en salade.
Tip:
Wentel de stukken kipfilets eerst door de bloem dan door het ei en hierna door de cornflakes-mengsel.
Druk de cornflakes stevig aan zodat elk stukje kip rondom goed bedekt is.
Leg de geparneerde chicken op de bakplaat, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.
Evt. de chicken strips besprenkelen met olijfolie.
Verwarm de chicken strips 10 tot 12 minuten in de oven, draai ze tussentijds een keer om.
Serveer de chicken strips met een saus naar keuze, patat en salade.
Je kunt de crispy chicken strips ook bakken in de airfryer, tussentijds de strips keren, wel even checken of ze gaar zijn.
In een pan met olie bakken plm. 8 minuten , af en toe keren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten