zondag 1 oktober 2023

Tomatensaus, pittig van verse tomaten

Ingredienten:
 
2,5 kilo tomaten (zo rijp mogelijk)
2 uien
2 rode pepers
2 eetl. olijfolie
4 takjes tijm vers, of 1 theel. gedroogd
4 takjes oregano vers, of 1 theel. gedroogd
4 tenen knoflook
zout naar smaak
2 eetl. balsamico-azijn
6 takjes basilicum vers, of 2 theel. gedroogd
 
Bereiding:
 
Snij de uien grof en fruit deze in een royale pan licht aan in de olijfolie.
Was de tomaten en snij ze in grove stukken.
Snij het pepertje in ringen en hak de knoflook grof.
Voeg dit samen met de tijm, oregano en, balsamico en 2 theel. zout toe aan het uimengsel in de pan en laat dit minimaal een uur zachtjes stoven.
Doe dit stoven zonder deksel zodat een gedeelte van het tomatenvocht verdampt.
Neem 4 - 6 schone potten met schroefdeksel en zet deze klaar.
Pureer de tomatenmassa nu fijn met een staafmixer of de blender.
Roer de gepureerde massa door een zeef om schilletjes en pitjes te verwijderen
Breng op smaak met nog eventueel wat suiker, zout, en basilicum.
Laat nog even goed doorkoken en giet de saus gloeiend heet in de brandschone potten, schroef de deksel er gelijk op en zet ze ondersteboven.
Als ze afgekoeld zijn kun je controleren of ze vacuum zijn (als je het deksel niet in kunt drukken maar dat naar binnen getrokken is, is het vacuum).
Op een koele donkere plaats bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten