Ingredienten: 4 pers.
1 grote ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 flinke theel. paprikapoeder
snufje chilipoeder
400 gr. champignons, in plakjes
3 paprika’s, in blokjes
1 runderbouillonblokje, verkruimeld
vodka of cognac (in het originele recept staat vodka)
70 gr. tomatenpuree
250 ml. slagroom
optioneel, worcestersaus en tabasco
Bereiding:
Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de
ui, knoflook, paprika- en chilipoeder tot de ui zacht is.
Zet het vuur hoog en voeg de champignons, paprika’s en bouillonblokje toe.
Bak al roerend 5 minuten tot de groenten zacht zijn en het meeste vocht verdampt is.
Blus af met een scheut vodka of cognac en laat even inkoken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij de gewenste sausdikte heeft.
Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus en tabasco.
Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
Tip! Je kunt de stroganoffsaus ook in een pannetje op een
warmhoudrechaud zetten en serveren bij de gourmet.
Bron: keukenliefde.nl
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 flinke theel. paprikapoeder
snufje chilipoeder
400 gr. champignons, in plakjes
3 paprika’s, in blokjes
1 runderbouillonblokje, verkruimeld
vodka of cognac (in het originele recept staat vodka)
70 gr. tomatenpuree
250 ml. slagroom
optioneel, worcestersaus en tabasco
Zet het vuur hoog en voeg de champignons, paprika’s en bouillonblokje toe.
Bak al roerend 5 minuten tot de groenten zacht zijn en het meeste vocht verdampt is.
Blus af met een scheut vodka of cognac en laat even inkoken.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij de gewenste sausdikte heeft.
Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus en tabasco.
Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten