Ingredienten:
2 kilo verse tomaten ,in stukken gesneden.
2 eetl. olijfolie
3 teentjes knoflook, in schijfjes gesneden
1 theel. paprikapoeder
160 ml. rode wijn
80 ml. rode wijn azijn
150 ml. tomatenpuree
1 theel. gedroogde oregano
1 theel. gedroogde tijm
4 eetl. verse fijngesneden basilicum of 1 eetl. gedroogde
4 eetl. verse fijngesneden peterselie of 1 eetl. gedroogde
1/2 theel. ruwe rietsuiker, oerzoet of kokosbloemsuiker
2 theel. zeezout
1/2 theel.zwarte peper
Doe de olijfolie in een grote pan en verwarm op een matig hoog vuur.
Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en verwarm ongeveer een minuut.
Laat de knoflook niet te bruin worden.
Voeg de tomaten toe en daarna alle kruiden, suiker, zout, peper en de tomatenpuree.
Dan de wijn en rode wijnazijn en roer alles goed door en breng aan de kook.
Als het geheel kookt draai je het vuur wat lager en laat de saus zonder deksel gedurende 45 minuten sudderen.
Nu neem je de staafmixer en maak van je saus een mooie egale massa en roer de gepureerde massa door een zeef om schilletjes en pitjes te verwijderen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten