Ingrediënten:
100 gr. gesneden beenham
1 dunne prei
1 bakje philadelphia-roomkaas naturel
1 theel. grove (limburgse) mosterd
klein kneepje honing
1/2 tot 1 eetl. azijn (sushi-azijn, die is lekker zacht)
Bereiding:
Klop de roomkaas, mosterd, honing en azijn in een
kom goed door elkaar en proef of hij goed op smaak is.
Breng eventueel verder op smaak met wat gemalen zout en peper uit de molen.
Het mengsel is vrij dik, maar dat is goed, de prei zal namelijk wat vocht loslaten, waardoor de saus later precies de juiste dikte krijgt.
Snijd de prei overlangs doormidden en was hem goed, dep de prei droog met een theedoek en snijd hem in flinterdunne ringetjes (het achterste, harde en groene gedeelte van de prei niet gebruiken, omdat deze rauw niet zo lekker smaakt).
Stapel de plakjes beenham op elkaar en snijd in smalle reepjes. Voeg de prei en de ham toe aan de roomkaas en roer goed door.
Dek de kom goed af met vershoudfolie en zet hem minimaal 4 uur weg in de koelkast.
De smaken kunnen dan goed in elkaar trekken en de prei wordt wat zachter.
Roer de salade vlak voor gebruik nog even goed door.
Bron:
keukenliefde.nl
1 dunne prei
1 bakje philadelphia-roomkaas naturel
1 theel. grove (limburgse) mosterd
klein kneepje honing
1/2 tot 1 eetl. azijn (sushi-azijn, die is lekker zacht)
Breng eventueel verder op smaak met wat gemalen zout en peper uit de molen.
Het mengsel is vrij dik, maar dat is goed, de prei zal namelijk wat vocht loslaten, waardoor de saus later precies de juiste dikte krijgt.
Snijd de prei overlangs doormidden en was hem goed, dep de prei droog met een theedoek en snijd hem in flinterdunne ringetjes (het achterste, harde en groene gedeelte van de prei niet gebruiken, omdat deze rauw niet zo lekker smaakt).
Stapel de plakjes beenham op elkaar en snijd in smalle reepjes. Voeg de prei en de ham toe aan de roomkaas en roer goed door.
Dek de kom goed af met vershoudfolie en zet hem minimaal 4 uur weg in de koelkast.
De smaken kunnen dan goed in elkaar trekken en de prei wordt wat zachter.
Roer de salade vlak voor gebruik nog even goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten