Ingredienten: 2 pers.
100 gr. paddenstoelenmix
125 gr. champignons
1 eetl roomboter
½ rheel. gedroogde tijm
½ teentje knoflook
100 ml. groentebouillon van tablet
100 ml. slagroom
7 gr. platte peterselie
Bereiding:
Snijd de paddenstoelen en champignons in kleine stukken (ter grootte van ¼ champignon).
Bak de paddenstoelen en champignons in een koekenpan zonder olie of boter op een middelhoge stand 3 min. tot het meeste vocht eruit verdampt is.
Voeg de boter toe en verhoog de warmtebron.
Kleur de paddenstoelen in een paar minuten, al omscheppend.
Voeg de tijm toe en pers de knoflook erboven uit.
Schenk de bouillon en slagroom erbij en breng tegen de kook.
Laat op een lage stand 15 min. zachtjes koken en indikken.
Snij de peterselie fijn en roer door de saus en breng op smaak met peper en zout.
100 gr. paddenstoelenmix
125 gr. champignons
1 eetl roomboter
½ rheel. gedroogde tijm
½ teentje knoflook
100 ml. groentebouillon van tablet
100 ml. slagroom
7 gr. platte peterselie
Bereiding:
Snijd de paddenstoelen en champignons in kleine stukken (ter grootte van ¼ champignon).
Bak de paddenstoelen en champignons in een koekenpan zonder olie of boter op een middelhoge stand 3 min. tot het meeste vocht eruit verdampt is.
Voeg de boter toe en verhoog de warmtebron.
Kleur de paddenstoelen in een paar minuten, al omscheppend.
Voeg de tijm toe en pers de knoflook erboven uit.
Schenk de bouillon en slagroom erbij en breng tegen de kook.
Laat op een lage stand 15 min. zachtjes koken en indikken.
Snij de peterselie fijn en roer door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Tip: o.a. lekker door penne pasta of bij biefstuk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten