zaterdag 11 februari 2023

Spruitjes, romig met champignons, parmezaan en spekjes

Ingredienten:
 
500 gr. kleine spruitjes
250 gr. champignons, in vieren
200 ml. kookroom
150 gr. bacon of spekreepjes
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
naar smaak geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
peper  
zout
 
Bereiding:
 
Verhit in een koekenpan en bak de reepjes bacon/spekreepjes bruin en knapperig.
Haal de bacon/spek uit de pan en zet even apart.
Verhit nu wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in.
Voeg vervolgens de spruitjes toe en roerbak deze even mee en voeg dan de champignons toe.
Bak dit allemaal ongeveer 5 minuutjes en giet dan de kookroom erbij en ook de uitgebakken bacon/spekreepjes.
Schep alles goed door elkaar en laat dit zachtjes ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
Voeg tenslotte naar smaak parmezaanse kaas toe, en haal de pan van het vuur zodra het begint te borrelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten