zondag 1 januari 2023

Muffins, van chocolade en vanille

Ingrediënten: plm. 12 porties
 
300 gr. bloem  
16 gr. bakpoeder  
250 ml. melk  
120 ml. zonnebloemolie  
120 gr. fijne kristalsuiker  
2 stuks ei  
1 theel. vanille-extract  
3 eetl. cacaopoeder
 
Bereiding:
 
Zet de oven alvast aan op 175 graden (boven- en onderwarmte) en pak een bakblik voor muffins.
Leg in elke uitholling een muffin vormpje.
 
Zorg ervoor dat de eieren en melk op kamertemperatuur zijn.
 
Meng dan als eerste de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar in een kom.
Voeg dan de melk, zonnebloemolie, vanille-extract en eieren toe en mix alles tot een glad beslag.
Zodra je een mooi beslag hebt schenk je een derde van het beslag in een andere kom.
Voeg aan dit kleine beetje beslag de eetlepels cacao toe.
Nu heb je zowel een vanille beslag als een chocolade beslag.
 
Schenk de helft van het vanille beslag in de muffinvormpjes.
Voeg de helft chocolade beslag toe.
Met een sateprikker roer je vervolgens kort door het beslag zodat je straks een mooi marmer effect krijgt.
Zet dan het bakblik in de oven en bak de muffins gaar in 30 minuten.
Goed verpakt zijn de muffins ongeveer 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast.
In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten