Ingrediënten: 4 - 6 pers.
Zalm
250 gr. vast kokende aardappel
100 gr. gerookte zalm
175 gr. verse zalm filet
1 blikje zalm
1/2 appel
2 grote augurken
2 gekookte eieren
1/2 ui
1/4 knolselderij
1/2 winterpeen
1 eetl. kappertjes
50 gr. zilveruitjes
plm. 2 eetl. mayonaise
plm. 1 eetl. crème fraîche
dille
peterselie
bieslook
citroen
zoute en peper
2 - 3 gekookte eieren
1 eetl. roomkaas
zout en peper
bieslook
krop lollo rosso
50 gr. Hollandse garnaaltjes of roze garnaaltjes
4 - 6 gevulde eitjes
1/2 gerookte makreel
Druppel er een beetje olijfolie over heen en een beetje citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Vouw het folie dicht en zet het pakketje ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat daarna afkoelen
Snij de aardappelen, knolselderij en winterpeen in kleine blokjes.
Blancheer de blokjes gaar en laat afkoelen.
Groentes drogen in een schone theedoek.
Snij de eieren klein en voeg bij de afgekoelde aardappelen, knolselderij en winterpeen toe.
Voeg hierbij in kleine blokjes augurk, zure uitje, appel en rauwe ui.
Voeg ook fijn gesneden dille en peterselie toe.
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
Haal de zalm uit de folie en pluk deze.
Blikje zalm laten uitlekken en van graten ontdoen.
Doe alle zalm bij de aardappel, knolselderij en winterpeen mengsel.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met een beetje citroen sap en zout en peper.
Pel de gekookte eieren en snij ze door de midden.
Haal het eigeel eruit.
Meng dit met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Met behulp van een spuitzak spuit je de vulling weer in de eitjes. Decorteer met een stengeltje bieslook.
Doe de salade in het midden van de schaal en maak er een mooie vorm van.
Leg nu wat blaadjes sla op de rand.
Verdeel de gevulde eieren over de rand.
Pluk de makreel en leg deze ook op de rand.
Doe hetzelfde met de garnaaltjes.
Optioneel evt. garneren met augurk en zilverui en partjes citroen langs de kanten.
Bron: BinnensteBuiten / Ramon Brugman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten