zondag 27 november 2022

Varkenshaas met paddenstoelen

Ingrediënten:
 
600 gr. varkenshaas naturel
4 eetl. olijfolie
2 eetl. boter
paddenstoelen met verse tijm (à 200 g)
100 ml. droge witte wijn
2 eetl. fijngesneden peterselie
 
Bereiding:
 
Dep de varkenshaas, liefst op kamertemperatuur, droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verhit 2 eetl. olijfolie en 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de varkenshaas op hoog vuur rondom in 2 min. goudbruin.
Zet het vuur laag en bak in nog ca. 6 min. rosé.
Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
 
Verhit nog 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter toe aan de pan van het vlees.
Voeg de in grove stukken gesneden paddenstoelen aan toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. beetgaar.
Schenk er de droge witte wijn bij en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel de paddenstoelen erover.
 
Serveer met de bieten-wortelsalade
Bestrooi met 2 eetlepels fijngesneden peterselie.
Lekker met de aardappelgratin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten