woensdag 13 juli 2022

Spitskool, roerbak met roerei, paprika,ui.knoflook

Ingredienten 2 pers.


1/3 spitskool, fijne reepjes
olie
1 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 winterwortel, geraspt
1/2 paprika, kleine blokjes
1/2 ui, gesnipperd
1/3 groente bouillonblokje, opgelost en een klein beetje heet water
paar stengels bieslook
kerriepoeder naar smaak
peper en zout naar smaak
 
roerei:
2 eieren en een beetje room.
Kluts de eieren met de room en bak er een roerei van.
Zet apart
 
Bereiding:
 
Verwarm een wok of stevige pan en schenk er een goede scheut olie bij.
Fruit de ui en knoflook aan.
Doe de wortel, paprika en erbij en roerbak dit voor enkele minuten.
Doe de spitskool er nu bij en roerbak de groente al roerend nog voor enkele minuten totdat de groenten gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Roer en de roerei, bouillon, bieslook erbij en breng op smaak met  kerrie, zout en peper.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten