Ingrediënten:
4 pers.
4 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper,
fijngehakt, zonder
zaadjes
70
gr. tomatenpuree
2 theel. paprikapoeder
2 theel. kurkuma
1 theel, komijnpoeder (djinten)
400 gr. tomatenblokjes (blik)
1 ltr. groentebouillon
175 gr. gedroogde rode linzen
1 wortel, geschrapt, in stukjes
2 stengels bleekselderij,
in smalle boogjes
400 gr. kikkererwten,
blik afgespoeld,
uitgelekt
evt. koriander, om te bestrooien
Bereiding:
Verhit de
olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui , knoflook, rode peper, tomatenpuree,
paprikapoeder, kurkuma en komijn 3-4 minuten.
Voeg de
tomatenblokjes met sap, bouillon, linzen, wortel en bleekselderij toe
en kook zachtjes 15 minuten.
Roer af en
toe door.
Voeg de helft van de kikkererwten toe.
Pureer de
soep en schep de rest van de kikkererwten erdoor.
1 ui, gesnipperd
2 theel. paprikapoeder
2 theel. kurkuma
1 theel, komijnpoeder (djinten)
400 gr. tomatenblokjes (blik)
175 gr. gedroogde rode linzen
1 wortel, geschrapt, in stukjes
Voeg de helft van de kikkererwten toe.
Bestrooi naar smaak met koriander.
Lekker met
pitabrood.
Tip: vervang in dit recept 1 theel. kurkuma door 1
theel. kaneel of 2 theel. geraspte gemberwortel.
Ook heel lekker met witte bonen i.p.v. kikkererwten .
Bestrooi
de soep ook eens met gehakte munt.
Ook heel lekker met witte bonen i.p.v. kikkererwten .
Bron: Boodschappen 01-2022
Geen opmerkingen:
Een reactie posten