donderdag 6 januari 2022

Linzensoep met kikkererwten, pittig

Ingrediënten: 4 pers.
 
eetl. olijfolie
ui, gesnipperd
teentjes knoflook, fijngehakt
rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes
70 gr.  tomatenpuree
theel. paprikapoeder
theel. kurkuma
theel, komijnpoeder (djinten)
400 gr. tomatenblokjes (blik) 
ltr. groentebouillon
175 gr. gedroogde rode linzen
wortel, geschrapt, in stukjes
stengels bleekselderij, in smalle boogjes
400 gr. kikkererwten, blik afgespoeld, uitgelekt
evt. koriander, om te bestrooien
 
Bereiding:
 
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui , knoflook, rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma en komijn 3-4 minuten.
Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, linzen, wortel en bleekselderij toe en kook zachtjes 15 minuten.
Roer af en toe door.
Voeg de helft van de kikkererwten toe.
Pureer de soep en schep de rest van de kikkererwten  erdoor. 
Bestrooi naar smaak met koriander.
Lekker met pitabrood.
 
Tip:  vervang in dit recept 1 theel. kurkuma door 1 theel. kaneel of 2 theel. geraspte gemberwortel.
Ook heel lekker met witte bonen  i.p.v. kikkererwten .
Bestrooi de soep ook eens met gehakte munt. 

Bron: Boodschappen 01-2022
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten