Ingredienten:
4 pers.
500 gr.
gare kip
1 eetl. olie
2 uien, in halve ringen
1 volle eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 eetl. suiker
2 eetl. azijn
1 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal
1 theel. gemberpoeder
1 theel. zout
Bereiding:
Smoor de
ui met de knoflook in een beetje olie tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree
toe en warm deze even goed mee door. Breng op smaak met sambal, gemberpoeder,
ketjap, azijn, suiker en zout naar smaak toe.
Voeg er een kopje water aan toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Trek ondertussen de kip in stukjes.
Voeg de kip aan de saus toe en warm dit nog even goed door. Serveer de pikante pulled chicken op een broodje of in een wrap.
1 eetl. olie
2 uien, in halve ringen
1 volle eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 eetl. suiker
2 eetl. azijn
1 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal
1 theel. gemberpoeder
1 theel. zout
Voeg er een kopje water aan toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Trek ondertussen de kip in stukjes.
Voeg de kip aan de saus toe en warm dit nog even goed door. Serveer de pikante pulled chicken op een broodje of in een wrap.
Bron: lekkertafelen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten