zondag 21 november 2021

Stoofvlees

Ingrediënten:
 
1 kg. sucade (in grove stukken gesneden)
2-3 eetl. zonnebloemolie
2 uien in ringen
3 tenen knoflook
1 flinke duimlengte verse gember
1 bosje koriander
1,1/2 ltr. runderbouillon
2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
6 stuks steranijs
versgemalen zwarte peper
zeezout
1 klein blikje tomatenpuree
50 ml. zoete sojasaus
50 ml. zoute sojasaus
100 gr. donkere basterdsuiker
 
Bereiding:
 
Verwarm de olie in een grote braadpan.
Bak de stukken sucade (in delen) bruin.
Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Hak de uien, knoflook, gember en stelen v.d. koriander grof; maal tot een grove pasta in de vijzel of in de keukenmachine.
Bak deze ‘pasta’ uit in het braadvet van het vlees in de pan.
Voeg wat bouillon toe als het te droog wordt.
Voeg het vijfkruidenpoeder, de steranijs, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee.
Roer de tomatenpuree erdoor, bak even uit en doe dan de twee soorten sojasaus en de basterdsuiker erbij.
Voeg het vlees weer toe en vul aan met zoveel runderbouillon dat het vlees er net onder staat.
Breng aan de kook, doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het vlees minimaal 2,5 uur sudderen tot het boterzacht is.
Check regelmatig en voeg bouillon toe als dat nodig is.
Serveer met boontjes en basmatirijst.
Garneer naar smaak met korianderblaadjes en/of reepjes verse gember.
Serveer met aardappelpuree en gestoofde venkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten