Ingrediënten: voor een flinke pan
3
kruidenbouillonblokjes
1 liter water
800 gr. tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
3 eetl. olijfolie
3 dikke uien
4 teentjes knoflook
1 cm. gember
1 rode paprika
1 prei
1 winterwortel
1 klein bosje peterselie (optioneel)
1 eetl. Italiaanse kruiden
peper
zout
Bereiding:
Schil
de ui en snijd ze in grove 1/4 ringen.
Schil en versnipper of pers de knoflookteentjes.
Zet een grote pan op het vuur met de olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
Rasp de gember boven de pan en bak deze mee.
Voeg nu langzaam ook de prei in ringen, de paprika in blokjes en de geraspte winterwortel toe.
Laat rustig meebakken.
Voeg nu de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door.
Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe.
Tot slot de kruidenbouillonblokjes erbij en laat nog 15 minuten doorkoken.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper en zou toe.
Garneer vlak voor het uitserveren met de peterselie.
1 liter water
800 gr. tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
3 eetl. olijfolie
3 dikke uien
4 teentjes knoflook
1 cm. gember
1 rode paprika
1 prei
1 winterwortel
1 klein bosje peterselie (optioneel)
1 eetl. Italiaanse kruiden
peper
zout
Schil en versnipper of pers de knoflookteentjes.
Zet een grote pan op het vuur met de olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
Rasp de gember boven de pan en bak deze mee.
Voeg nu langzaam ook de prei in ringen, de paprika in blokjes en de geraspte winterwortel toe.
Laat rustig meebakken.
Voeg nu de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door.
Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe.
Tot slot de kruidenbouillonblokjes erbij en laat nog 15 minuten doorkoken.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper en zou toe.
Garneer vlak voor het uitserveren met de peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten