zondag 21 november 2021

Groentesoep

Ingrediënten: 6 kommen
 
200 gr. mager soepvlees
200 gr. rundergehakt voor soepballetjes
200 gr. fijne soepgroenten
2 runderbouillonblokjes
plm. 50 gr. vermicelli
evt. 1 mergpijp
evt. beetje maggi
2 kruidenbuiltjes, zelfgemaakt: 1 stukje foelie, 2 laurierblaadjes, paar takjes tijm, selderij of peterselie, paar zwarte peperkorrels.
 
Bereiding:
 
Neem een grote pan (3-4 liter) en vul deze met 1 liter koud water.
Voeg het soepvlees toe en eventueel het mergpijpje en verwarm het langzaam tot het kookpunt.
Als de bouillon net kookt zet je het gas laag.
Voeg de kruidenbuiltjes en bouillonblokjes toe en laat 2 uur trekken op laag vuur.
Maak ondertussen kleine balletjes van het gehakt en voeg na 2 uur het gehakt toe en de soepgroenten.
Als de gehaktballetjes gaan drijven zijn ze gaar.
Voeg de vermicelli toe en verwijder de kruidenbuiltjes.
Breng eventueel nog op smaak met een beetje maggi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten