Ingrediënten:
6 porties
1 groene paprika, in repen
1 rode paprika, in repen
1 gele paprika, in epen
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 ltr. passata
1 ltr. groente
bouilon
naar smaak, snuf cayennepeper of paprikapasta hot (Biber Salcaci)
1 groene paprika, in repen
naar smaak, tomatenpuree
evt. ter
garnering wat soepgroenten of zelfgemaakte
croutons
Bereiding:
Bak de ui
en de knoflook aan in een grote soeppan.
Voeg dan de paprika’s toe en bak deze even kort mee.
Doe de groentebouillon erbij.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden
Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
Voeg daarna de passata en de cayennepeper aan de soep toe. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan.
Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
Garneer de soep evt. met wat fijngesneden soepgroenten
Voeg dan de paprika’s toe en bak deze even kort mee.
Doe de groentebouillon erbij.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het 20 minuten pruttelen, zodat de paprika’s lekker zacht worden
Ga daarna met de staafmixer door de massa heen, zorg dat het een mooie egale massa wordt, en er geen stukken groente meer in zitten.
Voeg daarna de passata en de cayennepeper aan de soep toe. Roer het geheel goed door en laat het nog even 5 minuten op laag vuur staan.
Vind je de soep te dik? Voeg nog nog wat bouillon toe.
Garneer de soep evt. met wat fijngesneden soepgroenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten