woensdag 6 oktober 2021

De ultieme aardappelpuree

Ingrediënten:
 
grote kruimige aardappels, geschild
300 ml. slagroom
teentjes knoflook, gekneusd
laurierblaadje
takjes tijm
25 gr. boter, koud, in kleine blokjes
nootmuskaat
bieslook,  fijngesneden
 
Bereiding:
 
Kook de aardappels gaar.
Verwarm de slagroom met de knoflook, laurierblaadje en tijm.
Neem de pan van de warmtebron en houd apart.
Laat de 
aardappels uitstomen in de pan en pureer de hete aardappels.
Zeef de room en giet de helft al roerend bij de puree.
Roer dan de boterblokjes door de puree.
Klop de rest van de room door de puree tot de gewenste dikte. Bestrooi met nootmuskaat en fijngesneden bieslook.
Stampen en knijpen voor de puree moet je aardappels pureren.
 
Niet met de elektrische mixer, want je maakt de zetmeelcellen kapot , waardoor het mengsel te stevig en te plakkerig wordt.
Stamp met de hand met een pureestamper of gebruik een pureeknijper voor een luchtige puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten