woensdag 6 oktober 2021

Appeltaart

Ingrediënten
 
1 citroen
250 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. roomboter
100 gr. witte basterdsuiker
1 ei
8 gr. vanillesuiker
600 gr. elstar appels
1 theel. kaneel
50 gr. krenten of rozijnen
1 eetl. kristal suiker
2 eetl paneermeel
100 gr. abrikozenjam
 
Bereiding:
 
Verwarm de oven voor tot 180 C.
Vet de springvorm (ø 22 cm) in.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de citroenrasp, het bakmeel, de boter, basterdsuiker, het ei en de vanillesuiker in een grote kom.
Verkruimel met je vingers eerst tot een kruimelig en vervolgens tot een samenhangend deeg.
Rol op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een grote ronde lap van ca. een ½ cm dik.
Bekleed er de vorm mee en snijd de opstaande rand ca. 2 cm onder de rand van de vorm af.
Bewaar de afsnijdsels.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes. Meng met de kaneel, krenten, suiker en het citroensap.
Bestrooi de bodem van de vorm met het paneermeel en verdeel er de vulling over.
Maak rolletjes van de restjes deeg, druk ze een beetje plat en leg in een ruitpatroon op de vulling.
Bak in 40 min. gaar in de oven.
Verwarm de jam met 2 eetl. water in een steelpannetje en verdeel met het bakkwastje over de taart. Laat in 2 uur afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten