Ingredienten:
4 pers.
225 gr.
verse pasta
50 gr. boter
50 gr. verse wittebroodkruimels
1 citroen, geraspte schil
4 eetl. peterselie, fijngehakt
1.1/2 dl. zure room
4 eetl. mierikswortel
1 theel. rozemarijn, fijngehakt
4 lente uitjes, gesnipperd
zout,
zwarte peper
4 gerookte makreelfilets, ontveld en grof gebrokkeld
2 tomaten, ontveld, fijn gesneden
Bereiding:
Kook de
pasta 3 minuten in water met zout, giet af en aflaten koelen.
Smelt boter in een koekenpan en bak de broodkruimels goudbruin en knapperig.
Roer van het vuur af de citroenrasp en 2 eetl. peterselie door, laat jet mengsel afkoelen.
Roer de zure room, mierikswortel, rozemarijn en lente-uitjes door de pasta, roer goed en meng naar smaak peper en zout toe.
Schep de gerookte makreel losjes door de pasta mengsel.
Schep in een schaal en garneer met een streep tomaat en broodkruimmengsel.
Serveer direct zodat de broodkruimels nog knapperig zijn.
50 gr. boter
50 gr. verse wittebroodkruimels
1 citroen, geraspte schil
4 eetl. peterselie, fijngehakt
1.1/2 dl. zure room
4 eetl. mierikswortel
1 theel. rozemarijn, fijngehakt
4 lente uitjes, gesnipperd
zout,
zwarte peper
4 gerookte makreelfilets, ontveld en grof gebrokkeld
2 tomaten, ontveld, fijn gesneden
Smelt boter in een koekenpan en bak de broodkruimels goudbruin en knapperig.
Roer van het vuur af de citroenrasp en 2 eetl. peterselie door, laat jet mengsel afkoelen.
Roer de zure room, mierikswortel, rozemarijn en lente-uitjes door de pasta, roer goed en meng naar smaak peper en zout toe.
Schep de gerookte makreel losjes door de pasta mengsel.
Schep in een schaal en garneer met een streep tomaat en broodkruimmengsel.
Serveer direct zodat de broodkruimels nog knapperig zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten