Een Dutch oven is een zware gietijzeren pan met een deksel waarmee je
kan koken, bakken en braden op een kampvuur.
Dankzij het uitgekiende ontwerp en
eigenschappen van gietijzer kan je met deze pan vrijwel elk gerecht op een
kampvuur bereiden.
Een standaard Dutch oven heeft drie pootjes, waaronder je een kampvuur aan kunt leggen.
De deksel op de pan heeft een opstaande rand, waar je ook wat hete kolen op kunt leggen.
Daardoor wordt de inhoud rondom verhit, niet alleen vanuit de onderzijde.
Het geeft het effect van een oven.
Een Heksenketel, in het Hongaars heten deze ‘Bogrács’ kookpannen, waar deze pannen vandaan komen.
Met de heksenketels (zwaluwpannen) kook je daarnaast de heerlijkste gerechten, direct boven een vuurtje, niet alleen boordevol smaak maar ook nog eens erg leuk!
Een standaard Dutch oven heeft drie pootjes, waaronder je een kampvuur aan kunt leggen.
De deksel op de pan heeft een opstaande rand, waar je ook wat hete kolen op kunt leggen.
Daardoor wordt de inhoud rondom verhit, niet alleen vanuit de onderzijde.
Het geeft het effect van een oven.
Een Heksenketel, in het Hongaars heten deze ‘Bogrács’ kookpannen, waar deze pannen vandaan komen.
Met de heksenketels (zwaluwpannen) kook je daarnaast de heerlijkste gerechten, direct boven een vuurtje, niet alleen boordevol smaak maar ook nog eens erg leuk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten