zondag 28 maart 2021

Tofu & Tempeh

Tofu wordt ook wel tahoe genoemd.
Het wordt gemaakt van sojamelk en heeft een zachte witte kleur.
Het wordt vooral in de vorm van blokken verkocht, inclusief vocht om ervoor te zorgen dat de tofu niet uitdroogt.
Het heeft een bijna sponsachtige structuur.
Tofu heeft van zichzelf niet zoveel smaak, maar neemt smaak wel heel goed op, waardoor je er heel veel mee kunt doen
Je hebt meerdere soorten tofu, zoals:
Silken (heel zacht)
Soft (zacht)
Firm (stevig)
en Extrafirm (extra stevig)
 
In Tempeh worden hele sojabonen gebruikt, die gefermenteerd worden.
Het wordt verkocht in blokken, waarbij je duidelijk nog de structuur van de soja bonen terug ziet.
Door de fermentatie heeft tempeh meer smaak dan tofu, een milde aardse smaak.
Het neemt, net zoals tofu, goed smaken op.
Tempeh komt uit Indonesië en komt dan ook veelvuldig terug in de Indonesische keuken.
 
Verschil tussen Tofu en Tempeh dat bij tempeh fermentatie wordt toegepast.
Daarnaast heeft tempeh meer structuur dan tofu, doordat er gebruik wordt gemaakt van hele sojabonen in plaats van sojamelk.
Tempeh bevat meer proteïne, vezels en vitamines dan tofu.
Tofu is daarentegen neutraler van smaak en komt in verschillende gradaties van stevigheid, waardoor het zeer veelzijdig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten