Ingrediënten:
2 pers.
150 gr. kippendijfilet
1/2 bouillonblokje (kip)
75 ml. ketjap
150 ml. water
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 rode peper, dunne ringetjes
1 theel. komijn
1 theel. nootmuskaat
2 eetl. honing
2 eetl. sesamolie
1 eetl. maizena
2 tortilla wraps
extra: vulling voor de wraps,
zoals salade, spinazie, komkommer
Bereiding:
Zet een
pan met een flinke laag water op het vuur.
Doe hier de kippendijfilet in samen met 1/2 bouillonblokje en breng het water aan de kook en kook in zo’n 20 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen.
Giet het water uit de pan, want diezelfde pan ga je zo weer gebruiken.
Verwarm wat olie in de pan, fruit de ui aan, voeg de peper en knoflook toe en bak even kort mee.
Schenk 100 ml. water en de ketjap in de pan en voeg de komijn, nootmuskaat en honing toe en breng aan de kook.
Maak van 50 ml. water en 1 eetl. maizena een papje.
Schenk dit in de pan en laat de saus hiermee dikker worden.
Trek ondertussen met 2 vorken de kippendijfilet uit elkaar, maak er dunne reepjes van.
Doe het kippenvlees in de pan en schep de saus erover heen.
Laat even zachtjes pruttelen.
Verwarm de tortilla wraps even kort in een koekenpan.
Vul ze daarna met wat blaadjes spinazie, de pulled chicken en wat schijfjes komkommer.
Heerlijk als makkelijke lunch.
Doe hier de kippendijfilet in samen met 1/2 bouillonblokje en breng het water aan de kook en kook in zo’n 20 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen.
Giet het water uit de pan, want diezelfde pan ga je zo weer gebruiken.
Verwarm wat olie in de pan, fruit de ui aan, voeg de peper en knoflook toe en bak even kort mee.
Schenk 100 ml. water en de ketjap in de pan en voeg de komijn, nootmuskaat en honing toe en breng aan de kook.
Maak van 50 ml. water en 1 eetl. maizena een papje.
Schenk dit in de pan en laat de saus hiermee dikker worden.
Trek ondertussen met 2 vorken de kippendijfilet uit elkaar, maak er dunne reepjes van.
Doe het kippenvlees in de pan en schep de saus erover heen.
Laat even zachtjes pruttelen.
Verwarm de tortilla wraps even kort in een koekenpan.
Vul ze daarna met wat blaadjes spinazie, de pulled chicken en wat schijfjes komkommer.
Heerlijk als makkelijke lunch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten