Ingrediënten:
6 pers.
1200 gr. kipfilet of kippendijen
1 kilo tomaten, in stukken of tomaat stukjes uit een blik
1 hele grote witte ui, in stukken
2 rode uien, in stukken
1 bos lenteui / bosui
1 cm. gember
4 teentjes knoflook
1/2 rode peper
ca. 1 eetlepel curry madras van Jonnie Boer (of soortgelijks)
ca. 1 eetlepel madras van Patak's (of 2 eetlepels curry madras)
1 zakje santen voor 200 ml kokosmelk (geen water aan toevoegen)
1 eetl. olie
scheutje ketjap
1/2 kippenbouillonblokje
Bereiding:
Snijd het stronkje van de bosuien en haal de lelijke blaadjes eraf. Snijd
het groen van de bosui in stukken van ca. 2 cm.
Het witte stuk van de bosui, knoflook, gember en de rode peper haal je door een hakmolen.
Verwarm een lepeltje olie in een koekenpan en fruit de uien aan. Voeg
het knoflookmengsel en de bosui toe.
Doe de curry madras kruiden erbij en roer even door.
Voeg er de inhoud van een zakje santen doorheen.
Giet tomatenstukjes uit blik af want daar zit erg veel vocht bij.
Doe de tomaten in de slowcooker.
Voeg het curry mengsel toe.
Leg de kipfilet in de pan.
Roer door elkaar.
Blus het restje van het currymengsel in de koekenpan af met een scheutje water (ca. 50 ml).
Schenk het vocht in de slowcooker.
Het gerecht heeft geen extra vocht nodig maar op deze manier krijg je alle smaakmakers in de pan.
Zet nu de slowcooker voor 4 tot 5 uur op high of voor 6 tot 7 uur op low.
Zodra je de kip eenvoudig kunt pluizen is het gerecht in orde.
Breng de curry op smaak.
Gebruik eventueel nog iets van de currykruiden, een scheutje ketjap en/of een half blokje kippenbouillon.
Haal de stukken kipfilet uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar.
Doe terug in de pan en warm evt. nog even door om te serveren.
Geen
slowcooker:
Fruit de uien, knoflook e.d. in een ruime braadpan.
Voeg daar de tomaten en kip aan toe.
Voeg ietsjes vocht toe (ca. 100 ml) en hou het in de gaten zodat het niet helemaal in gaat drogen.
Mocht al het vocht verdampen dan kan je nog een beetje toevoegen.
Laat het in z'n geheel op de laagste pit zachtjes sudderen.
1 kilo tomaten, in stukken of tomaat stukjes uit een blik
1 hele grote witte ui, in stukken
2 rode uien, in stukken
1 bos lenteui / bosui
1 cm. gember
4 teentjes knoflook
1/2 rode peper
ca. 1 eetlepel curry madras van Jonnie Boer (of soortgelijks)
ca. 1 eetlepel madras van Patak's (of 2 eetlepels curry madras)
1 zakje santen voor 200 ml kokosmelk (geen water aan toevoegen)
1 eetl. olie
scheutje ketjap
1/2 kippenbouillonblokje
Het witte stuk van de bosui, knoflook, gember en de rode peper haal je door een hakmolen.
Doe de curry madras kruiden erbij en roer even door.
Voeg er de inhoud van een zakje santen doorheen.
Doe de tomaten in de slowcooker.
Voeg het curry mengsel toe.
Leg de kipfilet in de pan.
Roer door elkaar.
Blus het restje van het currymengsel in de koekenpan af met een scheutje water (ca. 50 ml).
Schenk het vocht in de slowcooker.
Het gerecht heeft geen extra vocht nodig maar op deze manier krijg je alle smaakmakers in de pan.
Zet nu de slowcooker voor 4 tot 5 uur op high of voor 6 tot 7 uur op low.
Zodra je de kip eenvoudig kunt pluizen is het gerecht in orde.
Breng de curry op smaak.
Gebruik eventueel nog iets van de currykruiden, een scheutje ketjap en/of een half blokje kippenbouillon.
Haal de stukken kipfilet uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar.
Doe terug in de pan en warm evt. nog even door om te serveren.
Fruit de uien, knoflook e.d. in een ruime braadpan.
Voeg daar de tomaten en kip aan toe.
Voeg ietsjes vocht toe (ca. 100 ml) en hou het in de gaten zodat het niet helemaal in gaat drogen.
Mocht al het vocht verdampen dan kan je nog een beetje toevoegen.
Laat het in z'n geheel op de laagste pit zachtjes sudderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten