Ingrediënten:
8 pers.
2 kilo procureur (varkensschouder)
150 ml. groentebouillon
150 ml. ketjap manis
2 cm. verse gember, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
3 uien, in grove stukken
3 eetl. azijn
2 rode pepers zonder zaadjes, fijn gesnipperd
1 eetl. sambal badjak
1 eetl. palm- of rietsuiker
1 theel. 5-kruidenpoeder
1 theel. katoembar
2x steranijs
3 kruidnagels
olie
Bereiding:
Verwarm de
oven voor op 100 graden.
Verhit een beetje olie in een braadpan.
Doe de knoflook, uien en gember in de pan en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg de ketoembar, het 5-kruidenpoeder, de sambal en de suiker toe.
Roer de ingrediënten door elkaar en bak tot het gaat geuren.
Leg de procureur in de pan en bak tot alle kanten bruin zien.
Giet de ketjap, de azijn en de groentebouillon over de procureur. Leg de steranijs en de kruidnagels in de pan en steek een kernthermometer in het dikste gedeelde van het vlees.
Zet de pan in de oven.
Bak de procureur tot de kernthermometer 88 graden aangeeft.
Het duurt plm. een uur of 5.
Giet elk half uur de saus onderin de pan over het vlees.
Zo wordt het extra sappig.
Haal de pan uit de oven.
Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Leg het vlees in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet de braadpan met de saus op het vuur en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de saus in tot het vocht gehalveerd is. Meng het vlees met 2 of 3 soeplepels van de saus.
Stel de oven in op 160 graden en zet het vlees nog een half uur in de oven zodat de bovenkant van de pulled pork een beetje knapperig wordt.
Roer alles nog een keer goed door.
Serveer de pulled pork met atjar, komkommer en gefrituurde uitjes. Lekker op een wrap of broodje
150 ml. groentebouillon
150 ml. ketjap manis
2 cm. verse gember, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
3 uien, in grove stukken
3 eetl. azijn
2 rode pepers zonder zaadjes, fijn gesnipperd
1 eetl. sambal badjak
1 eetl. palm- of rietsuiker
1 theel. 5-kruidenpoeder
1 theel. katoembar
2x steranijs
3 kruidnagels
olie
Verhit een beetje olie in een braadpan.
Doe de knoflook, uien en gember in de pan en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg de ketoembar, het 5-kruidenpoeder, de sambal en de suiker toe.
Roer de ingrediënten door elkaar en bak tot het gaat geuren.
Leg de procureur in de pan en bak tot alle kanten bruin zien.
Giet de ketjap, de azijn en de groentebouillon over de procureur. Leg de steranijs en de kruidnagels in de pan en steek een kernthermometer in het dikste gedeelde van het vlees.
Zet de pan in de oven.
Bak de procureur tot de kernthermometer 88 graden aangeeft.
Het duurt plm. een uur of 5.
Giet elk half uur de saus onderin de pan over het vlees.
Zo wordt het extra sappig.
Haal de pan uit de oven.
Haal het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Leg het vlees in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet de braadpan met de saus op het vuur en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de saus in tot het vocht gehalveerd is. Meng het vlees met 2 of 3 soeplepels van de saus.
Stel de oven in op 160 graden en zet het vlees nog een half uur in de oven zodat de bovenkant van de pulled pork een beetje knapperig wordt.
Roer alles nog een keer goed door.
Serveer de pulled pork met atjar, komkommer en gefrituurde uitjes. Lekker op een wrap of broodje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten