Ingrediënten:
4 pers.
1/2 witte
kool
2 uien
1 eetl. boter
1 eetl. kerriepoeder
250 gr. kippenbouillon
Bereiding:
Snijd de
witte kool in dunne reepjes.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe.
Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe.
Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe.
Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven.
Voeg evt. nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig.
Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
2 uien
1 eetl. boter
1 eetl. kerriepoeder
250 gr. kippenbouillon
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe.
Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe.
Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe.
Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven.
Voeg evt. nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig.
Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten