maandag 15 februari 2021

Saucijzenbroodjes, oosters

Ingredienten:
 
Bladerdeeg
 
Gehaktvulling:
250 gr. h.o.h.gehakt
1 theel. 5-spice poeder
1 eetl. oestersaus
2 eetl. paneermeel
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1/4 theel. witte peper
1/2 ei
snufje zout
2 chinese paddestoelen
1 eetl. hoisinsaus
 
Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
 
Haal met ronde uitstekers van ø 14 centimeter rondjes uit het bladerdeeg.
 
Gehaktvulling:
Meng alle ingrediënten door elkaar. 
Als de vulling te nat is, evt. extra paneermeel door de gehaktvulling.
Verdeel de gehaktvulling in 6 porties.
Leg de gehaktvulling in het midden op het bladerdeeg van ø 14 centimeter.
Vouw het bladerdeeg als een buideltje naar het midden en knijp de bovenkant goed tegen elkaar aan. 
Herhaal dit totdat alle 6 de vullingen op zijn.
Bak de saucijzenbroodjes 20 - 25 minuten af in de oven tot gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten