donderdag 7 januari 2021

Goulashsoep

Ingrediënten: 4 pers.
 
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gehakt
1 rode paprika, in reepjes snijden
1 gele paprika, in reepjes snijden
50 gr. boter
500 gr. runderriblap, in blokjes snijden
70 gr. tomatenpuree
1 eetl milde paprikapoeder
2 theel. karwijzaad
3 eetl bloem
400 gr. gepelde tomaten
1 runderbouillonblokje 2 laurierblaadjes
2 vastkokende aardappelen, blokjes van 1 cm
1 takje peterselie, fijn gehakt
 
Bereiding:
 
Smelt in een (soep)pan de boter.
Bak de ui, knoflook en paprika 3 min.
Schep het vlees door de groenten en bak 2 min. mee.
Schep er de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem door en bak nog 1 min.
Voeg de gepelde tomaten, 1 ltr. water, het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de soep met het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
Kook de aardappelblokjes de laatste 15 min. in de soep mee gaar.
Breng de soep op smaak en verwijder de laurierblaadjes.
Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten