Deze
gebruiksaanwijzing volgen:
Gebruik altijd brandschone, droge potten en onbeschadigde deksels. Dit kunnen prima hergebruikte potten zijn.
Bereid de groentes voor (wassen of schillen, in stukjes snijden, eventueel voorkoken).
Leg de groentes in de potten en voeg kruiden, specerijen of smaakmakers toe aan elke pot.
Druk de groentes goed aan: er past meer in een pot dan je denkt.
Giet de potten nu tot 1 centimeter onder de rand vol met het kokendhete zoetzure mengsel (zie verderop in het recept).
Tik even met de potten op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen en draai de deksels dicht.
Eventueel kun je de potten voor de zekerheid nog een half uurtje wecken (op 90 graden), maar dit is niet noodzakelijk.
Je kunt de groentes direct eten, maar na een week of twee zijn ze pas goed op smaak.
De potten zijn in ieder geval een half jaar houdbaar.
Geweckte potten zijn zeker een jaar houdbaar.
Zoetzure mengsel
Om het zoetzure mengsel te maken, breng je gelijke delen inmaakazijn en water (bijvoorbeeld 750 ml azijn en 750 ml water) aan de kook.
Voeg hier naar smaak suiker of honing aan toe (met 250 gram suiker wordt het niet al té zoet) en roer tot de suiker is opgelost.
Op dit moment zou je ook 1 of 2 theelepels zout kunnen toevoegen.
Gebruik altijd brandschone, droge potten en onbeschadigde deksels. Dit kunnen prima hergebruikte potten zijn.
Bereid de groentes voor (wassen of schillen, in stukjes snijden, eventueel voorkoken).
Leg de groentes in de potten en voeg kruiden, specerijen of smaakmakers toe aan elke pot.
Druk de groentes goed aan: er past meer in een pot dan je denkt.
Giet de potten nu tot 1 centimeter onder de rand vol met het kokendhete zoetzure mengsel (zie verderop in het recept).
Tik even met de potten op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen en draai de deksels dicht.
Eventueel kun je de potten voor de zekerheid nog een half uurtje wecken (op 90 graden), maar dit is niet noodzakelijk.
Je kunt de groentes direct eten, maar na een week of twee zijn ze pas goed op smaak.
De potten zijn in ieder geval een half jaar houdbaar.
Geweckte potten zijn zeker een jaar houdbaar.
Zoetzure mengsel
Om het zoetzure mengsel te maken, breng je gelijke delen inmaakazijn en water (bijvoorbeeld 750 ml azijn en 750 ml water) aan de kook.
Voeg hier naar smaak suiker of honing aan toe (met 250 gram suiker wordt het niet al té zoet) en roer tot de suiker is opgelost.
Op dit moment zou je ook 1 of 2 theelepels zout kunnen toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten