donderdag 29 oktober 2020

Varkenshaas, gevuld met ham en kaas

Ingredienten:

600 gr. varkenshaas(jes)
15 gr. platte peterselie, fijn gehakt
25 gr. bieslook, fijn gehakt
2 eetl. groene dragon mosterd
100 gr. gerookte achterham
100 gr. kaas belegen 48+, in plakjes
30 gr. boter
keukentouw
vershoudfolie
 
Bereiding:
 
Snij het midden van de varkenshaasje de hele lengte met een scherp mes tot 2/3 in.
Leg op een snijplank, klap varkenshaasje open en leg er vershoudfolie over en sla het vlees plat tot ca. 1/2 cm. dik is.
Meng de groene dragonmosterd, peterselie en bieslook door elkaar en verdeel over de varkenshaas vervolgens de gerookte ham en plakjes kaas erover.
Laat de bovenkant 3 cm van de rand onbedekt dit i.v.m. met oprollen.
Rol de varkenshaas zo strak mogelijk op en wikkel er keukentouw om.
Verhit boter in een koekenpan en bak het op hoog vuur goudbruin, zet vuur laag en laat in ca 15 min. gaar worden.
Verwijder de touw en snij de varkenshaasjes in schuine plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten