Ingredienten: 2 pers.
250 gr. zuurkool (naturel)
300 – 325 gr. aardappelen
1/2 rookworst
2 middel grote uien
2 teentjes knoflook
1 tomaten
plm 50 gr. (klein blikje) tomatenpuree
1/2 groente bouillonblokje
plm. 1/2 eetl. pimentkruiden
zout
peper
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in
een aparte pan tot ze ‘stampklaar’ zijn.
Snij de uien in blokjes, knoflook in fijne stukjes, tomaten in blokjes en de rookworst in plakjes/blokjes.
In een pan doe je wat olie, fruit je de uien en de knoflookteentjes.
Voeg dan de blokjes tomaat toe en vervolgens de tomatenpuree.
Voeg daarna een bouillonblokje toe en naar wens wat zout en peper.
Dan voeg je de rookworst toe zodat dit lekker mee kan bakken.
Daarna voeg je de zuurkool aan dit mengsel toe, roer alles goed door en bak alles gaar. Voeg vervolgens een 1/2 eetlepel pimentkruiden toe.
Dit zorgt voor een hele typische en lekker kruidige smaak.
Dan ga je de aardappelen afgieten en stampen tot puree.
Daarna voeg je dit toe aan het zuurkoolmengsel.
Stamp dit nog samen tot je een fijne massa hebt.
Proef of je gerecht lekker op smaak
is, je kunt als je wilt wat extra sambal toevoegen voor wat meer pit.
300 – 325 gr. aardappelen
1/2 rookworst
2 middel grote uien
2 teentjes knoflook
1 tomaten
plm 50 gr. (klein blikje) tomatenpuree
1/2 groente bouillonblokje
plm. 1/2 eetl. pimentkruiden
zout
peper
Snij de uien in blokjes, knoflook in fijne stukjes, tomaten in blokjes en de rookworst in plakjes/blokjes.
In een pan doe je wat olie, fruit je de uien en de knoflookteentjes.
Voeg dan de blokjes tomaat toe en vervolgens de tomatenpuree.
Voeg daarna een bouillonblokje toe en naar wens wat zout en peper.
Dan voeg je de rookworst toe zodat dit lekker mee kan bakken.
Daarna voeg je de zuurkool aan dit mengsel toe, roer alles goed door en bak alles gaar. Voeg vervolgens een 1/2 eetlepel pimentkruiden toe.
Dit zorgt voor een hele typische en lekker kruidige smaak.
Dan ga je de aardappelen afgieten en stampen tot puree.
Daarna voeg je dit toe aan het zuurkoolmengsel.
Stamp dit nog samen tot je een fijne massa hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten