dinsdag 27 oktober 2020

Taart-Quiche, Nieuw-Zeelandse spinazie-champignons-spekjes

Ingrediënten: 1 kleine taart/quiche (20 cm. doorsnee)

1/2 doosje champignons, 100 gr., in plakjes
1/2 takje tijm
300 gr. Nieuw-Zeelandse spinazie
100 ml. slagroom of crème fraiche
olijfolie (extra vierge)
2 teentje knoflook, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
125 gr. spekjes
100 gr. geraspte kaas extra belegen of oude kaas
plm. 5 plakjes bladerdeeg
3  eieren
1/2  theel. nootmuskaat
zout, peper
 
Bereiding:
 
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Fruit de ui en doe de champignons erbij en bak even mee.
Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
Haal uit de champignons uit de koekenpan en bak nu de spekjes krokant
Laat het deeg ontdooien.
Verwarm olijfolie in een grote koekenpan.
Bak hierin de knoflook 30 seconden zachtjes aan totdat hij licht verkleurt.
Haal de Nieuw Zeelandse spinazieblaadjes en bijbehorende kleine steeltjes van de dikkere stengels (alleen het dikste deel van de stengels is niet lekker, de rest wel).
Was met behulp van een slacentrifuge.
Schep de spinazie in delen bij de knoflook.
Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken.
Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken en druk het vocht er heel goed uit.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de taart/quiche vorm in.
Bekleed de de bodem en zijkanten van de vorm met het deeg.
Klop in een grote kom de eieren los en roer de slagroom of de crème fraiche er door en 3/4 van de kaas.
Snij de spinazie in stukken, druk nog eens heel goed het vocht eruit en/of dep evt. droog met wat keukenpapier, breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Roer de spekjes,ui en champignons door het spinazie mengsel.
en verdeel dit alles over de bladerdeeg bodem.
Schenk het eimengsel erover.
Strooi de rest geraspte kaas er boven op.
Bak de spinaziequiche 30 - 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten