Ingredienten:
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes, fijngehakt
1 winterpeen, in stukken
1 fles pompoen, in stukken zonder schil
500 ml. groentebouillon (van blokje)
blik kokosmelk (250 ml.)
1 theel. kurkuma (geelwortel)
1 theel. chillipoeder
Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in een grote pan.
Voeg de peen en pompoenstukjes toe en laat 10 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur koken.
Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk, de kruiden en naar smaak peper en zout toe.
Evt. wat water als de soep te dik is.
3 knoflookteentjes, fijngehakt
1 winterpeen, in stukken
1 fles pompoen, in stukken zonder schil
500 ml. groentebouillon (van blokje)
blik kokosmelk (250 ml.)
1 theel. kurkuma (geelwortel)
1 theel. chillipoeder
Voeg de peen en pompoenstukjes toe en laat 10 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur koken.
Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk, de kruiden en naar smaak peper en zout toe.
Evt. wat water als de soep te dik is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten