dinsdag 6 oktober 2020

Bladerdeeg, kipgehakt pittig (Indische)

Ingredienten: 20 stuks
 
300 gr. kipgehakt
1 beschuit
1 rode peper
2 teentjes knoflook, geperst of heel fijn snijden
1 sjalot, gesnipperd
2 theel. sambal
2 theel. komijn
1 theel. gemberpoeder
2 theel. kurkuma
1 theel. nootmuskaat
10 vellen bladerdeeg
1 ei
 
Bereiding:
 
Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij.
Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
Snij de rode peper heel fijn, pittig zaadjes laten zitten, minder pittig zaadjes verwijderen.
Voeg de sjalot, rode peper en knoflook toe aan het gehakt en meng alles goed door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
Snij ze daarna diagonaal doormidden, zo maak je 2 driehoeken.
Kluts het ei in een schaaltje en zet even opzij.
Begin met het maken van de bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. 
Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan.
Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken en leg ze dan op het bakpapier.
Bestrijk de bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.
Schuif de hapjes zo’n 18 minuten de voorverwarmde oven in.
Tip: lekker met satesaus of chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten