woensdag 22 april 2020

Zuurkool-stamppot, met paprika en salami

Ingrediënten:

500 gr. zuurkool
700 gr. aardappelen
15 gr. roomboter
melk
zwarte peper, evt. zout
2 rode (punt)paprika's, in smalle reepjes 
1 grote rode ui, in reepjes
75 á 100 gr. salami worst, blokjes
75 á 100 gr. spekjes, blokjes
optioneel 1 á 2 teentjes knoflook

Bereiding

Kook de zuurkool in ca. 16 minuten beetgaar.
Maak van de aardappelen, melk en roomboter een mooie aardappelpuree.
Bak de salami en de spekjes in een droge koekenpan uit.
Haal de blokjes salami en spekjes uit het bakvet.
Bak vervolgens de paprika, ui en evt. de knoflook enkele minuten in het bakvet
Meng de zuurkool met de puree en roer er de worst, spekjes en het paprika-
ui mengsel erdoor.
Breng op smaak met versgemalen  peper. 

Tip: i.p.v. salami worst kan je chorizo worst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten