dinsdag 10 maart 2020

Boerenkool-stamppot, met nasikruiden en pittige gehaktballetjes

Ingrediënten: 4 pers.

1,5 kg. kruimige aardappelen, schillen en in stukken snijden
1 zakje mix voor nasi goreng
3  eetl. arachideolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
600 gr. gesneden boerenkool
pittige gehaktballetjes
evt. 4 eetl. seroendeng

Bereiding:

Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 20 min. gaar.
Wel de inhoud van het zakje mix voor nasi goreng volgens de bereidingswijze op het zakje.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig.
Voeg de boerenkool toe en roerbak tot het beetgaar is.
Schep de gewelde nasi groenten en kruiden erdoor.
Giet de aardappelen, bewaar het kookvocht, stamp de aardappelengrof en schep door de boerenkool.
Voeg evt. kookvocht toe.
Serveer de boerenkool met de pittige gehaktballetjes en garneer evt. met de seroendeng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten