zondag 9 februari 2020

Bruine bonensoep, gevulde

Een maaltijdsoep gevuld met worst, groentes en spek(jes), een gerecht dat vroeger heel vaak gegeten werd in de winter, is een voedzaam gerecht in de koude dagen na een stevige wandeling.

IngrediĆ«nten:  6 - 8 pers. 

2.1/2 liter water
1 pond bruine bonen
500 gr. hamlappen
3 sausijsjes of 1 verse worst
1 rookworst
250 gr. gerookte spekjes
evt. varkenspoot
2 prei
2 ui
1 winterwortel
1 aardappel
helft van kleine knolselderij
2 stengels snijselderij
3 Ć” 4 rundvleesbouillonblokjes
evt. peper en zout naar smaak
Bereiding:

Bruine bonen ( 1 nacht weken), hamlappen en evt. varkenspoot, gerookte spekjes,

bouillonblokjes in een pan met 2 1/2 liter water doen en op vuur zetten, als het kookt op
laag vuur zetten.
Groentes in stukjes snijden en ook in de pan doen.
Als het vlees gaar is uit de pan halen en in kleine stukjes snijden en terug doen in de pan.
Sausijsjes, rookworst in schijfjes snijden en deze ook in de pan doen.
Ca. nog 15 minuten op laag vuur en evt. op smaak maken met peper en zout en mocht de
bruine bonensoep te dik zijn nog iets water toevoegen.

Tip: evt. toevoegen

1 klein blikje tomatenpuree,
1 theelepel sambal oelek 
1 paprika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten