donderdag 9 januari 2020

Kwarktaart, mango

Ingrediënten: 15 stuks

500 gr. kwark
200 gr. griekse yoghurt
12 gelatine blaadjes
5 eetl. water of sinaasappelsap
250 gr. gepureerde mango
1 zakje vanille suiker
Voor de bodem:
200 gr. volkoren koekjes (ik heb volkoren biscuit gebruikt)
100 gr. ongezouten roomboter
3 eetl. water

Bereiding:

Leg de gelatine blaadjes in een kom met water en laat ongeveer 5 minuten weken.
Verkruimel ondertussen de koekjes en verwarm de roomboter in een pannetje.
Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en 3 eetlepels water.
Vet de springvorm (doorsnee 24 cm) heel licht in, schep het koekjesmengsel in de vorm en
druk goed aan met een lepel.
Knijp de gelatine blaadjes goed uit en verwarm al roerend in een pannetje met 5 eetlepels
water of sinaasappelsap (laat het niet koken!).
Laat het gelatine mengsel afkoelen en meng alle overige ingrediënten in een kom.
Voeg daarna pas het gelatine mengsel toe en giet alles in de springvorm.
Laat vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Je kunt de taart ook maken met andere fruitsmaken, bv.aardbeien, framboos, kers, enz.
Het fruit moet wel goed rijp en zoet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten