Ingrediƫnten:
12 stuks
100
gr. koekjes, evt. meer
50
gr. ongezouten boter
1
eetl. water
750
gr. magere kwark
1
citroen
50
gr. poedersuiker
1
zakje vanillesuiker
5
gelatine blaadjes
vers
fruit
Bereiding:
Beleg
de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
Rasp
de schil van de citroen en pers het sap van een halve citroen uit.
Zet
even opzij.
Verkruimel
de biscuitjes heel fijn.
Zet
een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin.
Haal
van het vuur en meng de biscuitjes samen met een eetlepel water door de boter
tot het goed gemengd is.
Doe
het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed en stamp het aan met
een lepel.
Zet
de vorm nu in de koelkast.
Neem
een kom en meng de kwark met de citroenschil en het sap.
Zodra
dit goed gemengd is meng je ook de poedersuiker en het zakje vanillesuiker
erdoor.
Neem
een grote kom met koud water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken.
Knijp
ze hierna uit.
Zet
een steelpannetje op het vuur met 5 eetlepels water en de uitgeknepen
gelatineblaadjes, verwarm dit (mag
niet koken) en blijf goed roeren tot de
gelatineblaadjes volledig zijn opgelost.
Dit gaat vrij snel! Haal daarna van
het vuur.
Laat
de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt.
Meng
het dan goed door het kwarkmengsel.
Haal
de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop.
Maak
de bovenkant mooi glad met een spatel.
Zet
nu voor een minstens 3 – 4 uur in de koelkast.
Wanneer
de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals
aardbeien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten