dinsdag 14 januari 2020

Kwarktaart, citroen (mager)

Ingrediƫnten: 12 stuks

100 gr. koekjes, evt. meer

50 gr. ongezouten boter
1 eetl. water
750 gr. magere kwark
1 citroen
50 gr. poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
5 gelatine blaadjes
vers fruit 

Bereiding: 


Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap van een halve citroen uit.
Zet even opzij.
Verkruimel de biscuitjes heel fijn.
Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin.
Haal van het vuur en meng de biscuitjes samen met een eetlepel water door de boter tot het goed gemengd is.
Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed en stamp het aan met een lepel.
Zet de vorm nu in de koelkast.
Neem een kom en meng de kwark met de citroenschil en het sap.
Zodra dit goed gemengd is meng je ook de poedersuiker en het zakje vanillesuiker erdoor.
Neem een grote kom met koud water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken.
Knijp ze hierna uit.
Zet een steelpannetje op het vuur met 5 eetlepels water en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (mag
niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. 
Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt.
Meng het dan goed door het kwarkmengsel.
Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop.
Maak de bovenkant mooi glad met een spatel.
Zet nu voor een minstens 3 – 4 uur in de koelkast.
Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten