zondag 19 januari 2020

Kipgehaktspiesjes, Oosters

Ingrediënten: 4 pers.

3 eetl. olie
1 ui, gesnipperd
1 ei
1 theel. sambal
2 eetl. ketjap
600 gr. kipgehakt
1 zakje saté-gehaktkruiden
4 lente-/bosuitjes, in ringetjes
1 handje peterselie of koriander, gehakt
optioneel, 50 gr. ongezouten pinda’s, grof gehakt 

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de ui in circa 5
minuten zacht en goudbruin. 
Laat even afkoelen.
Klop het ei met de sambal en ketjap goed los en kneed dit in een grote kom door het
gehakt, samen met de gehaktkruiden en gebakken ui, (optioneel pinda's) en bosui. 
Maak langwerpige gehaktrolletjes van het mengsel en steek ze aan spiesjes.
Veeg de pan schoon en verhit de overige olie op een lage stand. 
Leg de spiesjes in de pan, zet de warmtebron op middelhoge stand en bak rondom 2 minuten.
Leg een deksel op de pan en laat het gehakt in circa 10 minuten verder garen op een lage
stand. 
Keer tussendoor om. 
Bestrooi met de peterselie. 
Lekker met rijst, kroepoek en atjar. 

Bron: Boodschappen 01-2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten