Deze hutspot krijgt een verassende twist met spicy en sticky gebakken worst!
Ingrediënten:
4 pers.
1 kg. kruimige aardappels, geschild
en gehalveerd
1 kg. hutspotgroenten (gesneden
wortels en uien)
40 gr ongezouten roomboter
paar takjes platte peterselie,
fijngehakt
1 pittige rookworst, in plakjes
gesneden
1 à 2 theel. sambal manis
2 eetl. zoete chilisaus
zout en peper
olie
Bereiding:
Doe de aardappels en
de hutspotgroenten in een ruime kookpan en voeg zoveel water toe tot ze net
onderstaan.
Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.
Kook circa 25 minuten
of tot de aardappels en groenten zacht zijn.
Giet de aardappels en groenten af
(vang een kopje van het kookvocht op) en zet de pan terug op laag vuur.
Voeg de
boter toe en stamp de aardappels en groenten fijn.
Maak de stamppot indien
gewenst iets smeuïger met het opgevangen kookvocht.
Roer de peterselie door de
stamppot en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper uit de molen.
Verhit
een koekenpan met een scheutje olie en bak plakjes de rookworst aan beide kanten
goudbruin in de koekenpan.
Voeg de sambal, chilisaus en een scheutje water toe
en bak kort verder tot het vocht als een stroperige saus aan de rookworst
plakt.
Serveer de hutspot met de gebakken rookworst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten