donderdag 5 september 2019

Zalm, op een bedje van spinazie en champignons

Ingrediƫnten 2 pers.

Zalm:

2 zalmfilets
6 eetl. sojasaus
1/2 rode peper
3 eetl. gembersiroop
1 eetl. sesamolie
peper en zout naar smaak
grote handvol sesamzaadjes
olijfolie

Groentes:
300 gr. verse spinazie of grof bladspinazie, diepvries
8 cocktail trostomaatjes, gehalveerd
150 - 200 gr. kastanje champignons, in plakjes
1 klein uitje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
1/2 rode paprika, fijn gesneden
versgemalen zout en peper
olijfolie

450 gr. aardappelpartjes

Bereiding:

Snijd de rode peper zo fijn mogelijk, je kunt de zaadlijsten verwijderen of niet, afhankelijk hoe pittig je de zalm graag wilt. 
Meng de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en fijngesneden rode peper in een middelgrote kom.
Controleer de zalmfilets, misschien zitten er nog wat graatjes in. 
Als dit zo is, kun je deze gemakkelijk verwijderen met een vispincet. 
Plaats de zalm in de kom met sojasaus en marineer minimaal een half uur. 
Bak de aardappelpartjes zoals je ze zelf lekker vindt, ik bakte ze in de oven.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes in ca 5 min.
Voeg de champignons toe en bak ca 3 minuten mee. 
Breng het champignonmengsel op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Bak ondertussen de zalmfilets
Plaats de sesamzaadjes op een bord en druk de zalmfilets aan 1 kant in de zaadjes. 
Voeg een beetje olijfolie toe aan een middelgrote bakpan en plaats de zalm, met de sesam kant naar beneden, in de koude pan. 
Verhit dan op middelhoog vuur. 
Je zult merken dat hierdoor de zalm helemaal binnenin langzaam opgewarmd wordt, waardoor deze niet droog zal zijn. 
Na een paar minuten, als de sesamzaadjes mooi bruin zijn, draai je de zalm om.
Voeg de spinazie toe aan het champignonmengsel en roerbak het geheel tot de spinazie
geslonken is.
Voeg de tomaatjes toe en warm het geheel nog een minuutje door.
Verdeel de groente over de borden en leg de zalmfilets erop.
Serveer er de gebakken aardappeltjes erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten