Ingrediënten:
12
blaadjes witte gelatine
200
gr. mariabiscuits
125
gr. ongezouten roomboter
400
gr. aardbeien
1
perssinaasappel
500
gr. magere kwark
200
gr. witte basterdsuiker
250
ml. verse slagroom
Bereiding:
Laat de
gelatine ca. 5 min. weken in koud water.
Doe de
biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of
verkruimel ze in de keukenmachine).
Smelt de
boter en meng door de koekkruimels.
Verdeel
het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
en druk
goed aan met een lepel.
Was 3/4
van de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Pureer in
een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer.
Pers de
sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje.
Knijp de
gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme
sinaasappelsap oplossen.
Laat
afkoelen.
Meng de
kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom.
Roer het
gelatinemengsel erdoor.
Klop in
een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
Verdeel
het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de
bovenkant glad.
Laat de
kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de
rest van de aardbeien in plakjes en verdeel over de bovenkant van de taart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten