dinsdag 7 mei 2019

Kwarktaart, aardbeien

Ingrediënten: 

12 blaadjes witte gelatine
200 gr. mariabiscuits
125 gr. ongezouten roomboter
400 gr. aardbeien
1 perssinaasappel
500 gr. magere kwark
200 gr. witte basterdsuiker
250 ml. verse slagroom 

Bereiding:

Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water.
Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine).
Smelt de boter en meng door de koekkruimels.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
en druk goed aan met een lepel.
Was 3/4 van de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer.
Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje.
Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen.
Laat afkoelen.
Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom.
Roer het gelatinemengsel erdoor.
Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel over de bovenkant van de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten