Ingrediënten:
4 pers. (16 balletjes)
500
gr. h.o.h.gehakt
6
eetl. ketjap
3
eetl. pindakaas met stukjes noot
2
theel. sambal oelek
3
eetl. zoete chilisaus
Bereiding:
Meng het
gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap.
Draai er
balletjes ter grootte van een walnoot.
Bak de
balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar.
Neem uit
de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng de
rest van de ketjap met de chilisaus.
Serveer de
balletjes met de saus.
Tip: Je
kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de
koelkast.
Neem in
een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker
broodje bal onderweg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten