zondag 5 mei 2019

Cake, kruidkoek

De traditionele oud Hollands kruidkoek.

Ingrediënten:

200 gr. bloem
150 gr. bruine basterdsuiker
3 eieren
200 gr. roomboter
snufje zout
4 theel. gemberpoeder
4 theel. kaneel
1 theel. gemalen kruidnagel
1/2  theel. gemalen zwarte peper
1/2  theel. geraspte nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160º graden en vet een cakevorm in met roomboter of bekleed met een vel bakpapier.
Begin nu met het smelten van de roomboter in een pannetje.
Doe het zout, de gember, de kaneel, de kruidnagel, de nootmuskaat, de peper, de bastaardsuiker en de gesmolten boter in een kom en meng goed.
Klop de 3 eieren luchtig.
Voeg de eieren toe aan het mengsel.
Schep nu de bloem er doorheen zodat er een beslag ontstaat.
Giet dit in de cakevorm en zet deze in de voorverwarmde oven.
Laat de cakevorm met de oud Hollandse kruidkoek ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven staan.
Als je zeker wilt zijn dat de kruidkoek goed gaar is, steek je een satéprikker in het midden van de cake.
Als de satéprikker schoon eruit komt is de cake goed.
Haal de kruidkoek uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten