zondag 28 april 2019

Selderijsalade

Ingrediënten:

1 selderijknol
5 eetl. mayonaise
3 eetl. crème fraîche
1 theel. mosterd
scheutje witte wijnazijn
versgemalen peper
zout naar smaak
peterselie, gesnipperd

Bereiding:

Schil de selderijknol en snijd hem in dunne plakken.
Snij in julienne reepjes ter dikte van lucifers. Als dat niet lukt een keukenmachine gebruiken of mandoline.
Wentel de reepjes in wat citroensap zolang je ze niet verder gebruikt, tegen het verkleuren.
Breng een pan water met zout en azijn (tegen het verkleuren) aan de kook, leg de reepjes selderijknol erin en blancheer enkele minuten.
Schep de reepjes er nu meteen weer uit en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Maak de selderij aan met mayonaise met wat mosterd, crème fraîche, peterselie en wat versgemalen peper.

Variant: met wortel julienne. 
Om de saus wat gezonder te maken kun je griekseyoghurt of kwark nemen.
De salade is lekker op brood.

Tip: Rosbiefrolletjes: leg plakjes rosbief op een schaal, schep wat van selderijsalade in het midden en rol op, bestrooi met gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten