Ingrediƫnten:
8 pers.
1 pak
biscuit
125 g
boter, gesmolten
Vulling:
10
blaadjes gelatine
300 ml.
slagroom
3 eetl.
poedersuiker
600 gr.
kwark
400 ml.
advocaat
Garnering
paaseitje,
naar keuze
witte chocolade,
in krullen geschaafd
Bereiding:
Vet een
springvorm in van een doorsnee 24 cm. en bekleed de bodem met bakpapier.
Verkruimel
de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine en giet de boter erbij.
Schep in
de vorm en strijk de bodem met een lepel glad.
Zet in de
koelkast.
Week de
gelatine in koud water.
Klop
intussen de slagroom met de poedersuiker en zout stijf en zet afgedekt in de
koelkast.
Knijp de
gelatine uit en verwarm in een pan met een paar eetlepels water tot alle
gelatine is opgelost.
Neem van
de warmtebron en klop tot het mengsel iets is afgekoeld.
Klop de
kwark met de advocaat helemaal glad en voeg al kloppend de gelatine toe.
Spatel de
slagroom erdoor.
Giet de
vulling op de bodem en schud rustig met de vorm.
Dek af en
zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Neem de
taart uit de vorm en garneer met paaseitjes en chocolade.
Bron:
Boodschappen 04-2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten