dinsdag 30 april 2019

Kwarktaart, advocaat (pasen)

Ingrediƫnten: 8 pers.

1 pak biscuit
125 g boter, gesmolten

Vulling:
10 blaadjes gelatine
300 ml. slagroom
3 eetl. poedersuiker
600 gr. kwark
400 ml. advocaat

Garnering
paaseitje, naar keuze
witte chocolade, in krullen geschaafd

Bereiding:

Vet een springvorm in van een doorsnee 24 cm. en bekleed de bodem met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine en giet de boter erbij.
Schep in de vorm en strijk de bodem met een lepel glad.
Zet in de koelkast.
Week de gelatine in koud water.
Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en zout stijf en zet afgedekt in de koelkast.
Knijp de gelatine uit en verwarm in een pan met een paar eetlepels water tot alle gelatine is opgelost.
Neem van de warmtebron en klop tot het mengsel iets is afgekoeld.
Klop de kwark met de advocaat helemaal glad en voeg al kloppend de gelatine toe.
Spatel de slagroom erdoor.
Giet de vulling op de bodem en schud rustig met de vorm.
Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Neem de taart uit de vorm en garneer met paaseitjes en chocolade.

Bron: Boodschappen 04-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten