Ingrediënten:
4 pers.
500 gr. macaroni of penne
2 eetl. olijfolie
200 gr. champignons, in plakjes
400 gr. rundergehakt of h-o-h
gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode
paprika's,in
blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 blik gepelde tomaat (400 g)
1 theel. tijm
1 theel. oregano
1 theel. paprikapoeder
150 gr. oude kaas of belegen
kaas (geraspt)
Bereiding:
Kook de
pasta beetgaar.
Verhit
intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons.
Schep ze
uit de pan en houd apart.
Bak het
gehakt rul in het bakvet.
Schep de
knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
Voeg de
tomaten met sap, de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en stoof
zachtjes 4-5 minuten.
Meng de
champignons erdoor.
Giet de
pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel.
Bestrooi
met de kaas.
Tip: vervang
de groenten en champignons door een zak Italiaanse wokgroenten.
Roer 2
eetlepels pesto door dit gerecht.
Bron:
Boodschappen 03-2019
Geen opmerkingen:
Een reactie posten