vrijdag 5 april 2019

Macaroni, met kruidige gehaktsaus

Ingrediënten: 4 pers.

500 gr. macaroni of penne
eetl. olijfolie
200 gr. champignons, in plakjes
400 gr. rundergehakt of h-o-h gehakt
teentjes knoflook, fijngehakt
rode paprika's,in blokjes
ui, gesnipperd
prei, in ringen
stengels bleekselderij, in boogjes
blik gepelde tomaat (400 g)
theel. tijm
theel. oregano
theel. paprikapoeder
150 gr. oude kaas of belegen kaas (geraspt)

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons.
Schep ze uit de pan en houd apart.
Bak het gehakt rul in het bakvet.
Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 minuten mee.
Voeg de tomaten met sap, de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en stoof zachtjes 4-5 minuten.
Meng de champignons erdoor.
Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel.
Bestrooi met de kaas.

Tip: vervang de groenten en champignons door een zak Italiaanse wokgroenten.
Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht.

Bron: Boodschappen 03-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten